De ce iubim MOX-ul?

Fie că au fost la mai multe ediții și au ajuns să iubească MOX-ul din cine știe ce motive sau fie că sunt abia la prima ediție și abia încep să se îndrăgostească de el, fiecare are un motiv anume pentru care să investească sentimente în acest festival din inima munților, plin de nopți cu stele și apusuri care ung pe suflet.

M-am plimbat prin festival și am pus în stânga și în dreapta, poate, una dintre cele mai grele întrebări: ”De ce iubești MOX-ul”?

Cu toate că cei care au participat pentru prima dată erau un pic sceptici, se putea simți în glasul lor că, încet, încet, sufletul li se colorează în MOX.

Oana și Ramona, prima ediție

IMG_0106

”Acum mă prind dacă îl iubesc sau nu, că am ajuns aseară pe la vreo 12. Dar e foarte tare, îmi place că e chill”, spune Oana.

”Nu e stadiul de iubire încă, dar să vedem mâine”, adaugă Ramona, râzând cu poftă.

Raluca, prima ediție

IMG_0112

”E foarte mișto. De iubit, nu știu încă, dar abia am ajuns. E mișto fiindcă oamenii sunt fain pe-aici și fiindcă e în aer liber”.

Desigur, cei care au reușit să simtă ritmul festivalului curgându-le prin vene, au avut mai multe de spus, iar atmosfera creată de cuvintele lor sincere, a fost aceeași. Ne-a dus cu gândul la familie.

Dan, a doua ediție

IMG_0123

”Iubesc MOX-ul pentru aer liber, oameni faini și distracție. Pentru că de fiecare dată când ajung aici între oamenii ăștia foarte faini, indiferent că suntem în oraș sau la munte, distracția e la cote maxime. Te simți ca acasă, în familie, între prieteni. Și MOX-ul de fapt asta înseamnă, o familie mare cu care ieși la iarbă verde și distracție de dimineața până seara”, a explicat Dan, puțin emoționat.

Gabi, prima ediție

IMG_0125

”Încă nu știu dacă îl iubesc sau nu, fiindcă e prima ediție, dar îmi place. A iubi e un cuvânt mare. E foarte chill, nu e foarte mare și nu e țigănesc. Nu vezi oameni dubioși, nu vezi țărănisme, oamenii sunt ok și e mai lejer decât alte festivaluri”.

Marius, a cincea ediție

IMG_0135

”Cea mai grea întrebare! Îl iubesc pentru sihăstria de dinainte, pentru cele trei săptămâni de pregătire, în care venim toată gașca cu voluntarii și construim tot festivalul. Și normal, pentru poveștile care se nasc după festival, când auzim după un an ce s-a mai întâmplat și cât de tare a fost. Îmi place foarte mult la MOX că, de exemplu, în prima zi s-a găsit un portmoneu cu 500 de lei și a fost dus la bar cu toți banii. Ieri s-a găsit un telefon, a fost returnat la bar. Sunt oamenii care vin, și de fapt ei fac festivalul”, a explicat Marius, unul dintre organizatorii festivalului.

Diana, a patra ediție

IMG_0205

”Iubesc MOX-ul pentru că adună lucrurile cele mai importante pentru mine: muntele, aerul curat, muzica bună și oamenii super faini, de la organizatori până la participanți”.

Xella, a treia sau a patra ediție

IMG_0203

”Iubesc MOX-ul fiindcă înseamnă familie, înseamnă oameni de suflet, înseamnă multă multă dragoste pentru natură și good vibes. Sunt puțin emoționată fiindcă trebuie să găsesc cea mai bună descriere, iar aceasta se află în sufletul meu”.

Ioana, a doua ediție

IMG_0248

”În primul rând MOX-ul înseamnă natură, aer liber, distracție, toate chestiile astea îmi plac, așadar, îl iubesc fiindcă avem toate astea la un loc. A, da. Și Tatratea. Îmi place mult Tatratea”.

Flavia, la a treia ediție

IMG_0250

Flavia era cam obosită, nu a prea vrut să stea la poză și a fost puțin și ironică, însă sentimentele ei pentru festival au fost sincere.

”Iubesc MOX-ul fiindcă este cel mai frumos festival la care am fost până acum. E în aer liber, la munte, nu toate sunt la munte. Apa de la duș a fost bună, fiindcă era călduță și venea cu presiune”.

Darius, a doua ediție

IMG_0254

”Iubesc MOX-ul pentru peisaj, pentru locație, pentru oameni, pentru muzică. Pentru locațiile din fiecare an și aerul curat, iar cireașa de pe tort este măăăăi”, dar mai ales munții și natura”.

Silviu, a doua ediție

IMG_0257

”E foarte mișto. E un vibe super fain și îmi face plăcere să vin în mijlocul naturii, să ne distrăm, să ascultăm muzică bună cu prietenii. E chiar mișto. E la munte”.

Vladimir, a doua ediție

IMG_0252

”Iubesc MOX-ul fiindcă e foarte wild. Nu trebuie să te ascunzi, e foarte pe față. Toată lumea vine cu cortul, îl pune unde vrea, nu trebuie să fii tot timpul curat, nu trebuie să faci tot timpul duș, nu trebuie să fii silențios. Este mai libertin. Dar natura și timpul petrecut aici este cel mai important”.

Alexandru, a doua ediție

IMG_0259

”Vai de capul meu! Este cel mai tare festival! Mai ales că e mai puțină lume, este o agitație mai altfel. Este foarte mișto! Mai ales locațiile. Le aleg de fiecare dată geniale. Nu știu dacă aici e mai tare decât la Măguri, dar e cel puțin la fel. Mi-a plăcut foarte mult line-upul,  și cel de-al doilea stage. Au amenajat foarte frumos totul și zona de artă. Au fost activități interesante, mi-au plăcut chiar dacă nu le-am făcut eu pe toate”.

Bianca, a treia ediție

13880296_1092312597503943_2351494549802496371_n

Trebuia să îmi spun și eu părerea, nu? Iubesc MOX-ul fiindcă dimineața când te trezești, după o noapte plină de râsete, dans și stele, mergi să îți iei cafeaua și ajungi să o bei cu oameni pe care, deși nu i-ai mai văzut niciodată, aveți discuții atât de familiale, încât parcă vă știți de-o viață. Iubesc MOX-ul pentru prieteni, pentru zâmbete, pentru stele, pentru apusuri și fiindcă știe să ți se cuibărească atât de bine în suflet, încât, nici dacă vrei nu îl mai poți scoate. Cel puțin asta s-a întâmplat și în cazul meu.

Pozele au fost făcute de minunata Veronica Bodea,  cea cu mine de către minunata Iulia Muntean, iar chiar prima a fost împrumutată de la Anita Jambor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s