Lecțiile lui 2016

Încep această postare fără să știu dacă voi putea sau nu să o duc până la capăt. Voiam de mult să scriu o postare despre 2016, cel mai groaznic an prin care am trecut până acum și despre învățăturile pe care le-am deprins. Însă rănile care mi-au fost provocate în acest an nu au fost vindecate complet, iar aceste învățături au fost trase din cele mai nasoale situații. Dar am zis că trebuie să îmi fac curaj pentru asta.

Ianuarie

Nu trage de oameni care renunță ușor la tine și care te țin pe-aproape până găsesc un înlocuitor. Oricâtă bunăvoință ai avea tu, nu poți obliga pe cineva să te iubească.

Părinții îți dau sfaturi, dar te lasă și să dai cu capul, ca să înveți tu ce ai de învățat. Apoi îți spun ce ai greșit.

Februarie

Viața-i grea, dar e al naibii de frumoasă. Nu o petrece uitând de tine. Vei pierde cele mai frumoase momente.

Încearcă să-i ajuți pe ceilalți, dar nu te supăra când vezi că nu vor ajutorul tău.

Martie

Când TREBUIE să faci ceva, fă-o în așa fel încât să ai parte de satisfacție în final. Poți să modelezi orice după personalitatea ta. Ascultă muzică în timp ce faci curățenie, alege-ți un subiect care să îți stârnească interesul pentru proiectul la facultate, implică-ți prietenii! Sunt doar câteva exemple, dar soluții se pot găsi.

Aprilie

Inima îți poate fi frântă de cei pe care îi iubești cel mai mult. Dar pentru asta nu renunța la iubire! Va apărea și cea pentru care merită să încerci să muți munții din loc.

Cunoaște-ți valoarea! Fii conștient/ă de cine ești și de lucrurile la care te pricepi. Nu-i lăsa pe alții să te facă să te îndoiești de tine. Niciodată. Dacă vei face asta, va dura mult până te vei regăsi cu adevărat.

Mai

Prietenii tăi uneori s-ar putea să îți facă rău, chiar dacă îți doresc binele. Fiindcă deși te cunosc, tot nu pot să se pună în locul tău. Perspectiva asupra vieții e mereu alta.

Iunie

Fă-ți un program pe care să îl respecți. Investește timp și bani în tine, pentru a putea crește. Petrece timp cu tine însuți să te cunoști mai bine.

Iulie

Fă din când în când o nebunie. Ieși de printre firimiturile cotidiene. Ia-ți unul dintre cei mai buni prieteni și faceți o escapadă. Dansează până în zori, râzi, plângi, privește răsăritul. Vorbește cu străini. Vei învăța multe și face bine la suflet.

Investește cât mai mult timp în visul tău.

August

Prietenii pe care credeai că îi vei avea alături toată viața s-ar putea să te părăsească. Poți să-i plângi, dar nu mult. Dacă au plecat înseamnă că rolul lor în viața ta s-a terminat și alte persoane vor apărea, de la care vei avea multe de învățat despre prietenie și iubire.

Septembrie

Din cele mai neobișnuite întâmplări pot să rezulte cele mai fericite amintiri și să intre în viața ta cei mai extraordinari oameni.

Octombrie

Dacă e să fie iubire, păi e! Indiferent de concepțiile societății. Permite-ți să te îndrăgostești.

Noiembrie

Chiar dacă nu vorbești zilnic cu anumite persoane, asta nu înseamnă că ele nu se gândesc cu drag la tine.

Cadourile oferite din suflet, care smulg zâmbete și lacrimi de fericire, sunt cele mai frumoase.

Decembrie

Există oameni care aleg să petreacă timp cu tine pentru simplul fapt că le place compania ta, fără niciun interes.

Oamenii sunt diferiți, opiniile diferite, iar orgoliile mari. Lasă de la tine, vei fi mai câștigat.

Oamenii resping tot ce e diferit, dar nu renunța! Fericirea ta este doar a ta.

E 2017. Sperăm la mai bine și la cât mai multe învățături.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s