Nu am putut să mă pun cu îngerii!

nutepunePentru un început formal voi spune că aseară, în Sala Mare a Teatrului Național din Cluj-Napoca, a avut loc premiera spectacolului Nu te pune cu îngerii sau Miorița Reloaded, scrisă de Flavius Lucăcel și regizată de Cristi Nedea, care s-a jucat cu casa închisă.

Spectacolul a fost pus la cale de Mario Dance Atelier și, sinceră să fiu am fost puțin sceptică, mai ales din cauza lui Bogdan Rădulescu. Pe Adrian Cucu îl văzusem deja în Sânziana și Pepelea, Cei doi gentlemeni din Verona, Visul unei noapți de vară și a ieșit în evidență cu umorul său, atitudinea degajată și talentul de a improviza. Alexandra Tarce deja era pe lista preferatelor mele după rolul extraordinar în piesa scrisă de Radu Țuculescu, Bravul Nostru Micșa, iar jocul impecabil al Ramonei Dumitrean nici nu mai trebuie descris. Însă pe Bogdan Bob Rădulescu l-am văzut doar în emisiuni, dar scena și platoul sunt total diferite, cel puțin din punctul meu de vedere. Însă de cum a intrat pe scenă, deja mi-a dispărut orice prejudecată, observându-se naturalețea cu care intrase în pielea personajului. Prietenia ce îl leagă de Cucu și-a pus amprenta asupra relației dintre cele două personaje, reușind să facă o echipă dinamică, să se ajute, să improvizeze frumos, chiar dacă pe alocuri au uitat din replici.

Subiecte actuale, oameni cu funcții care fac afaceri ilegale, suflete care doresc izbăvirea, crime, șantje și un strop de… spiritualitate, așa cum îmi place mie, adică apare și un înger care încearcă să facă ordine în tot haosul lumesc. Simpaticii dansatori de la Mario Dance Atelier au creat o atmosferă realistă și, nu-l cunosc, dar vreau să-l felicit pe băiatul acela care s-a prefăcut mort jumătate de oră. Mi s-a părut cel mai dificil rol, pe bune.

Replici savuroase, glume inedite, lecții de viață, un amalgam superb care a situat Nu te pune cu îngerii în topul favoritelor mele și de departe cea mai bună piesă pe care am văzut-o anul acesta. Însă… însăăă, cireașa de pe tort a fost muzica. Superbele melodii ale lui Argatu au răsunat în Teatrul Național, fapt pentru care m-am îndrăgostit și mai tare de acest spectacol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s