Bătaia e ruptă din… Crăciun?

bataie targ de craciun piata constitutiei

Apropierea sărbătorilor de iarnă poate să vină cu stres, frustrări și angoase. Nu de alta, dar să găsești cadourile potrivite pentru cei dragi, să cumperi tot ce e nevoie ca să poți face o masă mare, cu enșpe feluri de mâncare (și să arunci ulterior o bună parte din ea) și să încerci să fii mai puțin răutăcios ca de obicei nu sunt cele mai ușoare lucruri din lume.

  Desigur, dacă ești părinte, totul este mult mai amplificat, fiindcă odraslele trebuie mulțumite. Da, da, n-am copii, n-am dreptul să-mi dau cu părerea, dar uite că-mi dau. Nu de alta, dar mă pricep la observat și observ că mulți părinți își varsă frustrările în viața copiilor lor. Și cred că exact acest lucru s-a întâmplat și la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, București, unde două familii s-au luat la bătaie deoarece copilul lor TREBUIA să fie primul care să se în carusel. Să ne înțelegem. Nu copilul voia să fie primul. Ci părinții, sătui să stea la coadă, au ajuns la concluzia că cel mic TREBUIE să fie primul.

  „Supărați că au fost nevoiţi să aştepte prea mult timp şi că era aglomerat la carusel, oamenii s-au luat la ceartă, pentru că fiecare își dorea ca propriul copil să ocupe primul locul liber”, arată Observator News.

  Și, în timp ce părinții se băteau ca și cum se împărțeau pe ultima felie de pâine din lume, copiii lor se uitau și nu înțelegeau. Și își vor aminti cu drag, toată viața lor, despre Crăciunul în care mami și tati s-au luat la bătaie. La Târg. Și alții au filmat. Și ceilalți copii s-au speriat. Și ceilalți părinți au judecat.

  Și, cum stați cu spiritul Crăciunul? L-ați găsit? Sau încă nu ați avut parte de o bătaie bună?

  CITEȘTE ȘI:

  „Nu meri așa, oricum”

  5 thoughts on “Bătaia e ruptă din… Crăciun?

  1. Reblogged this on Nösnerland and commented:
   Așa e la noi. (U nas eto tak – după sfera culturală pe care am abandonat-o, dar o regretăm). avem piste de biciclete care se confundă cu trotuarele, proble noastră nu e cum circulăm, ca să încăpem cu toții, problema noastră fundamentală e “cine are prioritate” – ce spaimă, domnule, să ai prioritate și să nu profiți de ea. Vor mai trece ani…

   Like

  2. Pe mine ma distreaza astfel de stiri. Le judec dupa apelativul “Adevaratele stiri”. Sper ca stii de la cine vine sintagma.

   Ideea e ca decat sa ma enervez cand aflu de asa ceva, mai bine rad. Ma distrez. Doar asta ne-a mai ramas. Zic.

   Like

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s