Din cauza prețurilor de la Târgul de Crăciun din Cluj n-am intrat în Schengen

Fără doar și poate, cele mai discutate subiecte din ultimele două săptămâni au fost: prețurile de Târgul de Crăciun din Cluj, concurența acerbă între Târgul de Crăciun din Sibiu și cel din Craiova, și aderarea României în Schengen.

Vai mie, vai ție, ce prețuri mai la Târgul de Crăciun din Cluj pentru un amărât de langoș, adică aluat aruncat în ulei prăjit și reprăjit. Ei bine, din punctul meu de vedere, Târgurile de Crăciun sunt nasoale oriunde ar fi, că peste tot prețurile sunt mari, oamenii se calcă în picioare, dârdâim de frig, în speranța că prindem puțin din spiritul Crăciunului care nu e nici măcar spiritul nostru, ci al americanilor. Dar nu sunt hater, că mie-mi plac și colindele și muzica de Crăciun americănească. Voiam doar să subliniez puțin ipocrizia.

Dar, niște diferențe pe care aș vrea să le arăt, că am fost și la 4 târguri de Crăciun din Viena sunt următoarele:

  1. La noi la români mi-a plăcut mai mult decorul.
  2. La noi la români e mai faini că este și muzică, la Viena e cam liniște.
  3. Este langoș și la Viena. Prețul e tot pe-acolo. Și acolo oamenii îl mănâncă gol, nu cu brânză, șuncă și alte minunății.
  4. Vinul fiert de la noi e groaznic. Și e și 15-20 de lei. La Viena ți-e mai mare dragul să-l bei. Și pentru 4 sau 5 euro, poți păstra și cana drept suvenir și nici nu se face mizerie cu pahare de plastic sau carton.
  5. Deși am mers la Viena special pentru Târgurile de Crăciun, cel mai mult mi-a plăcut la Grădina Zoologică de la Palatul Schönbrunn.

În orice caz, spiritul Crăciunului nu-l găsim prin piețe cu căsuțe care vând produse la supra-preț, unde lumea se înghesuie buluc să nu vadă nimic. Dar, cert este că voi rămâne în continuare entuziasmată de sărbătorile de iarnă, iar spiritul Crăciunului (vechi și nou deopotrivă) va rămâne în continuare în sufletul meu. Dar târgurile nu mă vor mai entuziasma veci. Că-mi fac eu vin fiert tare bun și-acasă.

Acestea fiind zise, lăsați Târgurile de Crăciun, că de aia n-am intrat noi în Schengen, că ne-am tot certat pe tema asta și n-au vrut ăștia să putem trece granița fără nicio grijă și să ne legăm și de târgurile lor.

CITEȘTE ȘI:

Bătaia e ruptă din… Crăciun?

One thought on “Din cauza prețurilor de la Târgul de Crăciun din Cluj n-am intrat în Schengen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s