Aș vrea să scriu într-un jurnal, dar…

A scrie sau a nu scrie într-un jurnal? Aceasta e întrebarea.

Multă lume își dorește să țină un jurnal zilnic. Să-și acorde câteva minute pe zi în care să se așeze la birou și să scrie. Internetul spune că e bine să ții un jurnal pe motive de dezvoltare personală și alte alea. Și mulți mă întreabă pe mine cum pot face asta.

Ei bine….

Voi începe prima dacă cu câteva motive pentru a ține un jurnal.

Atingerea obiectivelor

Atunci când vă folosești un jurnal pentru a-ți obiectivele, poți urmări mai bine ceea ce îți dorești cu adevărat. Acest lucru te poate ajuta pe parte de responsabilitate și să îți reamintești ce trebuie să faci pentru a-ți atinge acele obiective

Progresul și creșterea

Dacă îți faci un obicei din a scrie într-un jurnal, poți vedea ce progrese ai făcut sau cât de mult te-ai dezvoltat ca persoană, văzând ce ai scris în trecut.

Câștigi încredere în tine

Asta are puțină legătură cu punctul anterior. Faptul că îți vezi progresele notate, poate să îți dea un impus serios de încredere. Vei putea să te bucuri uitându-te la provocările cu care te-ai confruntat în trecut și vei vedea cât de departe ai ajuns.

Îmbunătățirea abilităților de scriere și comunicare

Scrisul, ca orice lucru, se îmbunătățește cu ajutorul practicii. Atunci când scrii într-un jurnal zi de zi exersezi arta scrisului. Iar dacă folosești un jurnal pentru a-ți exprima gândurile și ideile, acesta te va ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile generale de comunicare.

Reduceți stresul și anxietatea

Uneori, gândurile și emoțiile negative pot rula în buclă în capul nostru. Acest lucru poate fi stresant atunci când te confrunți cu o situație dificilă. Dacă vrei să pui pauză și să așterni acele emoții pe hârtie, te poate ajuta să te eliberezi de gândurile negative. De asemenea, în timp ce scrii, s-ar putea să găsești o soluție la care nu te-ai gândit înainte.

Și ar mai fi altele. Astea sunt câteva care le-am găsit pe net și toate sunt viabile.

Știu că ai vrea să scrii într-un jurnal, dar… nu e nevoie neapărat. De ce? Pentru că poate pur și simplu nu ți se potrivește.

Eu trăiesc din scris. Scriu cu mare plăcere oricând, orice. Însă, niciodată nu am putut să țin un jurnal. De ce? Fiindcă pur și simplu nu mi se potrivește. Asta le spun tuturor celor care îmi cer un sfat în ceea ce privește ținerea unui jurnal.

Adevărul e că nu am niciunul, din simplul fapt că nici eu nu o fac. Iar toate motivele de mai sus? Sunt bune, dar poți să atingi toate acele puncte făcând altceva. Ceva care îți place cu adevărat și nu consideri că e un chin.

Dacă să te așezi la birou și să scrii câteva cuvinte într-un jurnal este ceva ce crezi că „trebuie” să faci, înseamnă că nu-i de tine.

CITEȘTE ȘI:

Fără laptopuri în cafenelele din Cluj. Și eu unde mai scriu?

FOTO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s