Ai grijă ce bătrâni ajuți, că s-ar putea să te otrăvească

Viața tot timpul bate proza. Sau filmul. Sau ce vreți voi. Cert este că ce li se întâmplă unora în viața de zi cu zi nu poate fi egalat de creativitate.

Povestea asta am aflat-o de puțin timp și vă promit solemn că este adevărată. Și a avut loc, recent, în România.

Se face că o doamnă pe la 35 de ani, proaspăt căsătorită, ajuta cu diverse o bătrânică de 80 de ani, fostă profesoară de chimie, care locuia în aceeași scară de bloc cu ea. Îi mai făcea cumpărăturile, o mai ajuta cu una alta prin casă. Chestii de vecini simpatici. Și s-a format o prietenie frumoasă, de la un an la altul.

Dar, ce-i frumos repede trece, nu?

Într-o zi, bătrânica i-a povestit prietenei sale mult mai tinere că s-a îndrăgostit până peste urechi de un tip de 60 și ceva de ani. Îndrăgosteală puțin spus, ajunsese cumva la o mică obsesie. Așadar, în momentul în care bătrâna a rugat-o să îi facă un cont de Facebook ca să poată discuta cu tipul, aceasta a refuzat politicos.

Și, de aici lucrurile au luat-o razna. Bătrâna, care aparent nu era cu toate țiglele pe casă, și-a imaginat că între tânără și bărbatul visurilor ei s-a înfiripat ceva. Aveau o relație pe la spatele ei, de aceea amica ei nu dorea să îi facă ei cont de Facebook. S-a și iscat o ceartă pe tema asta între cele două.

Femeia însă nu a ținut ranchiună, iar câteva zile mai târziu, când bătrâna a chemat-o la cafea, a acceptat fără să stea pe gânduri. S-au luat la discuți, s-au împăcat, femeia a luat o gură de cafea și brusc a început să se simtă extrem de rău. A ajuns de urgență la spital, unde a aflat că fusese otrăvită. Cu ce? Nu se știe exact, fiindcă părea să fie mai mult un soi de cocktail, dar unul extrem de puternic. Am zis că în tinerețe fusese profesoară de chimie nu? Cocktailul era atât de puternic, încât se mirau că ea încă era în viață.

Ulterior, a ajuns și în străinătate, pentru diverse tratamente, care să îi scoată otrava din sistem (aici nu am tare multe detalii, că nu mă pricep).

Și, după toată tărășenia asta, femeia NU vrea să îi facă bătrânei plângere la poliție. De ce? Că e bătrână.

Ei bine, voi ce ați fi făcut în locul ei?

CITEȘTE ȘI:

Dacă mai plătesc un loc, pot să-mi aduc și…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s