Dacă mai plătesc un loc, pot să-mi aduc și…

Acum vreun an am fost până în Petroșani. Fiindcă se scumpise motorina îngrozitor de mult (și a continuat să crească), am decis să mai iau cu mine câteva persoane.

Am făcut un anunț pe BlaBla Car, iar câteva secunde mai târziu, primesc mesajul: „Antonia a făcut o rezervare pentru cursa ta spre Petroșani”. Toate bune și frumoase, accept cursa, iar după o jumătate de oră, îmi sună telefonul și am următoarea discuție:

Ea: Bună seara, sunt Antonia, de pe BlaBla Car. Ați specificat acolo că este spațiu limitat pentru bagaje.

Eu: Da, nu e mult spațiu, că e mică mașina.

Am specificat pe aplicație că nu e prea mult spațiu pentru bagaje în mașină, din cauza unei întâmplări care a avut loc în urmă cu mai bine de un an, când o domnișoară a venit cu bagaje, cu mamă, cu pisică, de măr mir că am avut cu toții loc. Dar asta este o poveste pentru altă zi, de preferat de luni.

Ea: Am înțeles, dar dacă mai plătesc încă un loc, pot să îmi aduc și… motocoasa?

Am luat șoc. Dintre toate cerințele dubioase pe care le-am auzit în această viață, asta cu siguranță a ajuns în top, dar am acceptat. Puteam eu să îi refuz Antoniei șansa de a-și duce motocoasa până la poalele vârfului Retezat? Nu puteam.

Vine ziua de sâmbătă și am stabilit cu Antonia că ne vedem la mall. Femeia, despre care aflasem că are 67 de ani, mă aștepta pe o bancă, având mască, vizieră, mănuși și, desigur, lângă ea, cutia cu motocoasa, plus alte câteva bagaje, despre care m-a anunțat că toate au fost dezinfectate cu spirt, deci să stau liniștită. Am stat.

Ei bine, lăsând  la o parte toată situația, doamna Antonia (pe care ulterior am aflat că nu așa o cheamă, dar nu doresc să îi divulg întregul nume) mi-a făcut călătoria mult mai plăcută. Are o căsuță de vacanță, în apropiere de Petroșani, care are o livadă imensă. De aceea a dus cu ea și motocoasa. Voia să culeagă fructele care mai erau și să cosească, înainte să vină iarna. A fost toată viața ei jurnalistă și a cunoscut vedete, personaje controversate, a luat interviuri, a stat de vorbă cu oficialități din alte țări etc. Cunoaște la perfecție patru limbi și acum, deși a trecut de vârsta de pensionare, continuă să fie colaborator pentru un ziar.

„Dar presa nu mai este de prea mult timp a patra putere în stat”, mi-a zis ea, dezamăgită, de după vizieră. 

CITEȘTE ȘI:

„Nu meri așa, oricum”

2 thoughts on “Dacă mai plătesc un loc, pot să-mi aduc și…

  1. „Dar presa nu mai este de prea mult timp a patra putere în stat”, mi-a zis ea, dezamăgită, de după vizieră. – da, presa pe care o știa generația noastră nu mai există, nu e vorba de putere, e vorba de existență. Nici lumea în care a lucrat generația mea nu mai există. Deci, o presă cum o știam noi ar fi o ciudățenie în lumea de azi. Probabil și noi suntem niște ciudățenii. Jurasic whatever… acesta e mersul lumii. No problem.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s